بیجهت نیست که وردپرس محبوبترین CMS دنیا شناخته شده است. کم پیش میآید که دوست داشته باشید قابلیتی را به سایتتان اضافه کنید اما برای آن در بانک افزونههای وردپرس افزونه پیدا نکنید. وردپرس تا به امروز زیرساخت ۴۶ درصد از کل سایتهای دنیا است و این خود باعث میشود روزانه شرکتها و افراد زیادی برای استفاده از این بازار بزرگ برای وردپرس افزونه طراحی کنند و در اختیار کاربران قرار دهند.
در این مقاله گام به گام آموزش نصب افزونه در وردپرس را باهم یاد میگیریم و دو شیوه رایج نصب را بررسی میکنیم. بیایید ابتدا با سادهترین راه شروع کنیم.
آموزش نصب افزونه در وردپرس به کمک پیشخوان
اولین راه که سادهترین راه هم هست نصب افزونه از طریق خود پیشخوان وردپرس است.
قدم ۱: وارد پنل مدیریت وردپرس شوید
برای شروع، باید وارد پنل مدیریت وردپرس خود شوید. معمولاً با وارد کردن URL وبسایت خود به همراه /wp-admin/ در مرورگر، به صفحه ورود هدایت میشوید. (البته ممکن است به دلایل امنیتی قبلاً آدرس ورود به پنل را تغییر داده باشید). سپس با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود وارد شوید.
قدم ۲: وارد بخش افزونهها شوید
در داشبورد وردپرس، در سمت چپ صفحه، بر روی “افزونهها” کلیک کنید. این کار شما را به صفحهای هدایت میکند که تمام افزونههای نصب شده روی سایت شما را نمایش میدهد.
قدم ۳: افزودن افزونه جدید
در بالای صفحه افزونهها، بر روی دکمه “افزودن جدید” کلیک کنید. این امر شما را به مخزن افزونههای وردپرس منتقل میکند، جایی که میتوانید از میان هزاران افزونه رایگان بگردید و افزونههایی را که مشکل شما را حل میکنند پیدا کنید.
قدم ۴: جستجو و انتخاب افزونه
از طریق نوار جستجو، میتوانید بر اساس نام یا عملکرد مورد نظرتان افزونه را جستجو کنید. پس از پیدا کردن افزونهای که میخواهید نصب کنید، بر روی “هماکنون نصب کن” کلیک کنید.
قدم ۵: فعالسازی افزونه
پس از نصب افزونه، باید آن را فعال کنید. برای این کار، بر روی دکمه “فعالسازی” کلیک کنید که پس از نصب نمایش داده میشود. افزونه شما حالا فعال است و میتوانید تنظیمات آن را شخصیسازی کنید.
به همین راحتی در این ۵ قدم ساده شما افزونه مورد نظرتان را نصب و راهاندازی کردید. بعضی اوقات آنقدر خوش شانس نیستیم که افزونه مورد نظر ما در بانک افزونههای وردپرس موجود باشد. در این مواقع دو راه پیش رو داریم:
طراحی افزونه وردپرس یا دانلود افزونه از سایتهای اینترنتی
اما در این شرایط چهکار باید کرد؟
اگر افزونهای که نیاز دارید برای کار کردن به اطلاعات حساس سایت نیاز ندارد میتوانید این افزونه را از سایتهای اینترنتی دانلود کنید و سپس روی وردپرس نصب کنید. (در ادامه به آموزش نصب این افزونهها خواهیم پرداخت.)
اما اگر افزونه مورد نظرتان برای اجرا شدن باید به اطلاعات مهم سایت دسترسی داشته باشد یا دسترسی کافی برای ایجاد تغییرات در دیتابیس سایت را دارد بهتر است ریسک نکنید و برای توسعه افزونه اختصاصی وردپرس به مجموعه هایی مانند راهکار وردپرس اطمینان کنید. در این شرایط علاوهبر اینکه میتوانید قابلیت مورد نظرتان را روی سایت داشته باشید سایر شخصیسازی هایی که مد نظر دارید هم قابل اجرا هستند.
آموزش نصب افزونه در وردپرس از طریق آپلود فایل
حالا اگر تصمیم گرفتید افزونه وردپرسیتان را از جایی دیگر به جز بانک افزونههای وردپرس دانلود و نصب کنید، در ادامه اموزش نصب افزونه در وردپرس از طریق آپلود فایل را به صورت گام به گام را یاد میگیریم.
فایل افزونه را دانلود کنید
اول از همه، فایل افزونه (معمولاً با پسوند `.zip`) را از منبع مورد نظر دانلود کنید. مطمئن شوید فایلی که دانلود میکنید سالم و از منبع معتبری است.
وارد پنل مدیریت وردپرس شوید و روی افزودن افزونه جدید کلیک کنید
وارد پنل مدیریت وردپرس خود شوید. در منوی سمت چپ داشبورد، بر روی “افزونهها” و سپس بر روی “افزودن جدید” کلیک کنید.
فایل افزونه را انتخاب و آپلود کنید
بر روی “انتخاب فایل” کلیک کنید و فایل `.zip` افزونهای که میخواهید نصب کنید را انتخاب کنید. پس از انتخاب فایل، بر روی “هم اکنون نصب کن” کلیک کنید.
افزونه را فعال کنید
پس از اتمام نصب، لینکی برای فعالسازی افزونه نمایش داده میشود. بر روی “فعالسازی افزونه” کلیک کنید تا افزونه در سایت شما فعال شود.
یادآوریهای مهم قبل از نصب افزونه
میدانیم که خیلی هیجانانگیز است که به محض اینکه قابلیتی روی سایت لازم دارید تنها با چند کلیک جادو کنید و به کمک افزونهای که نصب کردهاید این قابلیت برایتان فعال شود. اما زیادی هم هیجانزده نشوید. قبل از نصب هر افزونهای به نکات زیر توجه کنید. توجه نکردن به این موارد ممکن است به قیمت از دست دادن سایتتان تمام شد.
امنیت، مراقب افزونههای خرابکار باشید
همیشه از افزونههایی استفاده کنید که از منابع معتبر دانلود شدهاند تا از امنیت وبسایت خود مطمئن باشید.
اگر افزونه مورد نظرتان در بانک وردپرس موجود نبود بهترین کار توسعه افزونه توسط شرکتی مطمئن برای سایتتان است. دانلود کردن افزونه از سایتهای نامعتبر اینترنتی ممکن است خسارتهای جبرانناپذیری برایتان داشته باشد.
بهروزرسانیها، افزونههای قدیمی محل ورود نشتهای امنیتی
افزونههای دانلود شده به صورت دستی ممکن است بهروزرسانیهای خودکار نداشته باشند، بنابراین برای حفظ امنیت و عملکرد وبسایت، باید بهطور منظم بهروزرسانیها را بررسی کنید. اگر از افزونههای قدیمی به مدت طولانی استفاده کنید همین افزونهها میتوانند چراغ سبزی به هکرها و خرابکارهایی باشند که به دنبال نشتیهای امنیتی برای ورود به سایت شما هستند.
پشتیبانی
اگر کمی با دنیای کدها آشنا باشید میدانید که ممکن است هر لحظ با ارور عجیبی در سایت یا افزونهای که در حال استفاده از آن هستید مواجه شوید. بر طرف کردن این ارورها نیازمند دانش فنی است. یکی از بهترین مزیتهای توسعه اختصاصی افزونه وردپرسی یا قالب اختصاصی پشتیبانی وردپرس است که همراه با این خدمات میتوانید دریافت کنید. زمانی که پشتیبان دارید خیالتان راحت است که در صورت بروز هر مشکلی تنها اقدامی که باید انجام دهید برقراری تماس با پشتیبان است.
همیشه هم نباید همرنگ جماعت بود
تا به اینجا دو شیوه متفاوت برای آموزش نصب افزونه در وردپرس را بررسی کردیم. آخرین نکتهای که دوست داریم در این مقاله دربارهی آن صحبت کنیم، اهمیت اختصاصیسازی سایت وردپرسی است. درست است که وردپرس محبوبترین CMS دنیاست و همین محبوبیت و جامعه آماری بالایی که دارد امتیازات زیادی به کاربرانش میدهد، اما همین جامعه آماری بالا باعث میشود تمام رقبای شما به همان منابعی دسترسی داشته باشند که شما دسترسی دارید.
برای اینکه بتوانید در میدان رقابت از سایرین پیشی بگیرید بهتر است همزمان با استفاده از وردپرس از قابلیت توسعه قالب اختصاصی برای وردپرس استفاده کنید. به این ترتیب میتوانید از مزایای وردپرس استفاده کنید و همزمان امتیازات منحصر به فردی داشته باشید که سایر رقبایتان از آنها بهرهمند نیستند.